"Romania nu are o traditie in acest gen de muzica.Nu ne numaram nici printre pionieri, si nici printre cei care au facut din acest gen de muzica un nume." Mircea Turcan, vj Atomic Tv. Muzica house razbate abia prin 1990 si in Europa.Tot cam atunci, curentul house ajunge si in Romania- discotecile devin cluburi, muzica se transforma in "muzica de club", iar DJ-ii incep sa produca piese house.Romania se declara ascultatoare de muzica house o data cu concertele sustinute de Prodigy.Apar trupe, albume si compilatii house.Mai mult decat atat, de la emisiuni de radio si petreceri tematice, in cluburi s-a ajuns la manifestari de amploare, ca Liberty Parade sau Center Parade- camioane muzicale ce se perinda prin orase sau pe litoral.

[1988] - 10 ianuarie, Adrian Budritzan face primul program basic pe un spectrum zx, peste 2 saptamani intra in Cercul de Informatica al liceului indrumarea profesoarei Nicolin Spomenca.
             - Adrian Budritzan realizeaza muzica experimentala, algoritmica, programe de analiza statistica, fenomene stohastice.Obtine premiul 2 faza judeteana la Olimpiada de Informatica cu un program de muzica algoritmica. Studiaza muzica din carti, in special curentele: minimaliste, serialism, posmodernismul, avangarda.
             - Petru Umanschi face un articol in ziarul "Orizontul" din Timisoara numit "Primul interviu cu Adrian Budritzan", despre pionerismul muzicii techno in Romania.
[1989] - Cristi Sugar (Sighetu Marmatiei) face experiente de muzica pe banda (music for the tape), inregistrari multiple, delay-uri, filtre si se pregateste sa dea la Facultatea de Electrotehnica din Timisoara.
             - Adrian Budritzan pune mana pentru prima data pe synthesizer si documentatie MIDI, computere, cataloage. Experimenteaza compozitii cu un computer "commodore c64" si sinteza sonora (folosind sinteza chip-ului SID - sound interface devices al firmei Motorola).

[1990] - Dj Vasile (Lucian Stan) a produs o prima emisiune dedicata fenomenului underground pe 26 ianuarie 1990. Nu se poate vorbi de techno, intrucat muzica abordata era de orientare alternativa.

[1991] - Dj Vasile si Gabi Andries au o serie de emisiuni la radio Nova 22.
             - Adrian Budritzan, Treuer Emil si Christi Sugar scot o revista de electronica hi-fi si cultura audio, prima de gen in tara (apare in revista si un articol despre muzica experimentala).
             - Adrian si Sugar pun synthesizere-le lor intr-o camera la un loc si experimenteaza paramterii de sunet. Cristi Sugar chiar inregistreaza pe un magnetofon modifcat (turatie 38) niste compozitii prin mixari aditive.

[1992] - 16 decembrie, Adrian Budritzan (Future Groove) da un prim concert de muzica electronica, la Teatrul German de Stat din Timisoara, impreuna cu Christian Sugar. Pe fundalul scenei au loc proiectii diapozitive relizate de Cristi Tecu (speolog). 200 spectatori, un succes care incurajeaza cele doua nume de afis sa continue.
             - Dj Vasile si Cristi Stanciu (colegi la radio Nova 22) formeaza trupa Matze. In septembrie '92 compun o prima piesa- "Respira adanc", urmata de alte doua piese in aceeasi toamna. Industrial.
             - Se formeaza cel mai influent, respectat si cunoscut grup techno romanesc pana la aceasta data: Suie Paparude. Initial un grup de alternative-new-wave cu 5 membrii, Suie Paparude au renuntat la aceasta formula in favoarea unui gen muzical mai fertil la acea vreme: techno-ul. In toamna acelui an, dupa un bal al Arhitecturii au ramas in formula de doi, formula in care ii regasim si astazi: Mihai Campineanu si Mihai Dobre. Cantau piese de inspiratie germana (hardcore, trance).
             - De notat in aceasta perioada sunt si incercarile sustinute de promovare a muzicii techno prin radio: Bogdan Serbu (Uniplus) si Nic Cocarlea (Radio 21) fiind printre primii.
             - Adrian Budritzan infiinteaza juridic o firma cu profil multimedia- "Aliens design".

[1993] - Dj Vasile incepe sa mixeze in cluburi muzica techno si drum'n'bass. Tot el produce un ultim single impreuna cu Cri Stanciu in februarie. Aveau sa se desparta pana la noi colaborari in '97. Intre timp Cri a ramas sa produca muzica cu accente industriale si cu sample-uri vocale.
             - Adrian Budritzan sustine un concert in pestera de la Romanesti, 400 spectatori.

[1994] - Suie Paparude incep sa concerteze atat in deschiderea trupei Timpuri Noi cat si in clubul bucurestean "Studio Martin", primul club dedicat muzicii techno din Romania. E perioada in care compun piese ca "Coloniale".
             - Adrian Budritzan e prezent la Eurocon '94, primul spectacol de laser si artificii din Romania, cu 40k de spectatori in Piata Operei din Timisoara. Primeste premiul "Spirit of dedication award" din partea Conventiei Europene S.F. In spectacol se remarca Adrian Patracanu- chitara electrica si Pop Florin- synth-uri.
             - Matze compune 2 piese: "Taceti ba!" si "Slagarul de concentrare". - Se formeaza trupele Class (techno-pop) si Party Poopers (acid jazz).
             - In radio oameni ca Florin Marica (Fun Radio) si Cristi Busuioc, Dorian Enache (2m+) continua sa promoveze techno-ul ca latura alternativa a muzicii.

[1995] - Dj Vasile incepe o colaborare cu Suie Paparude. Se lanseaza primul album al trupei intitulat "Suie Paparude". Este primul eveniment important in muzica techno romaneasca. Isi vor realiza si un clip la piesa "Coloniale", clip nedifuzat pana astazi.
             - Ia fiinta trupa Urban Experience in Timisoara, trupa cu o evolutie frumoasa in anii care au urmat (2 albume: 1995 si 1998).
             - Tot in Timisoara ia fiinta m.f.d.n., trupa dedicata universului electro in toate aspectele lui muzicale, trupa din care face parte si UFO, personaj central al scenei techno timisorene. Matze mai produce alte doua piese.
             - Ia fiinta trupa Cindy Cat (Bogdan Albu, Radu Draganescu, Maria) care incepe prin a aborda o latura mai comerciala a techno-ului.
             - Grupul Prodigy vine pentru prima data in Romania.
             - Succes mare. Primele seri dedicate muzicii techno (house) in orasele din Transilvania (Cluj, Timisoara, Oradea).
             - Adrian Budritzan experimenteaza un concert cu muzica techno-house intr-un club din Timisoara.

[1996] - In iunie ia fiinta CRS (Cluj Raving Society), o asociatie dedicata exclusiv promovarii muzicii techno in Romania. Dupa modelul german, organizau party-uri si festivaluri la care invitau Dj, artisti romani si straini, editau reviste si compilatii. Printre promotori: Horace Dan D, Seba 1394, Dr Base, Pytone. In jurul acestei asociatii s-au nascut mai tarziu si cateva proiecte muzicale (overtaxer).
             - Moby si Propellerheads concerteaza in Romania.
             - Adrian Budritzan produce doua albume, Synthesizer Sequencing (septembrie, edita de voxstar) si The Power Behind The Sound (initial trebuia editat de Metropol Records) si da un concert tot la Teatrul German de Stat din Timisoara, un spectacol de muzica electronica avangardista, 50 de oameni in sala. Isi creaza o pagina web la fundatia Soros si adresa email. Isi cheltuie toti banii (chiar datorii) sa navigheze noaptea pe Internet.
             - Class produc primul lor album "Raspuns", ce abordeaza un gen techno-pop cu accente de breakbeat.
             - Suie Paparude concerteaza pentru prima data in Timisoara, se fac contacte cu Adrian Budritzan, UFO, adrese email. ... [1997] - An bogat. Prodigy vin pentru a doua oara in Romania in aprilie.
             - In mai CRS organizeaza un prim eveniment important: CRS Mega Rave, cu 5 Dj invitati si 5 trupe. In august a urmat o reeditare outdoors,iar in toamna alte cateva evenimente in clubul Hully-Gully.
             - Dj Phantom (Edy Schneider) produce un album "Altceva" cu house si happy hardcore, prost primit de piata romaneasca.
             - In septembrie ia fiinta grupul Nsk (Cri Stanciu-Matze, Dj Vasile si Cristi Stefanescu-Party Poopers).
             - Dj Vasile isi lanseaza albumul "Drumu Basului", dedicat drum'n'bass-ului.
             - In noiembrie Suie Paparude (fara Dj Vasile, care parasise grupul in mai) lanseaza al doilea album: "Salveaza-te", cu doua mari hituri "Iarba verde de acasa" si "Stai cu mine".

[1997] - Apare primul site oficial de underground din Romania, www.music.west.ro, in care au pagini Suie Paparude, Dj Vasile, Nsk, Future Groove, m.f.d.n, Reloop.
             - Cindy Cat produce doua clipuri pieselor "La Sovata" si "Lumea vazuta din zgarie nori".
             - In toamna se organizeaza un concurs de descoperire a unor tinere talente in techno (Assos New Talent Festival), ocazie cu care mai multi muzicieni techno "consacrati" intalnesc noi talente: Fire in water, Alien pimp, Industria.
             - Mai apar nume ca Reloop, b.a.u., UFO & Ummo, A.lie.ns. in Timiosoara, care organizeaza primele party-uri ilegale 'Depozit Party' (warehouse pe engleza).

[1998] - Un prim proiect nou apare in Romania: Hypno.
             - Future Groove semneaza un contract de editare cu Hypnotic Records Denmark in urma unei casete demo, si termina albumul "Vortex" si "Silent noise" (impreuna cu Remus Rujinschi alias Reloop). Apare in premiera la "MTV chill out zone" cu video- clipul "Vortex" (21 noiembrie ora 4:30 am).
             - Nsk isi lanseaza albumul de debut "Green project".
             - Apar compilatii dedicate muzicii techno romanesti editate de Media Pro Music si Trax Records, care incearca sa reuneasca cele mai importante nume ale underground-ului romanesc. Apare doar "Dance mission volume 1", o compilatie de euro-house/trance.
             - Bucurestiul e cuprins incet,incet de sindromul house datorita promovarii acestui gen de muzica in cluburile Martin, Zerillo's, Karma si Maxx.
             - Noiembrie- primul festival de electro-underground TMBASE '98 .
             - Suie Paparude lanseaza single-ul "Musca" , in decembrie.
             - In decembrie la Timisoara se organizeaza festivalul TM Base la care sunt prezente cele mai importante nume ale scenei techno din Bucuresti si Timisoara.

[1999] - Trax Records se desfinteaza la fel si www.trax.ro.
             - In urma concursului organizat de emisiunea Klub bizzar (Atomic Tv) noi nume ale scenei ies la suprafata: Firedrill, n.o.n.e.l., Activ, Floodgate.
             - Future Groove apare cu doua video clipuri "Millenium bug", "Analogue down age" (producatori Camil Tulcan, Bogdan Albu).
             - Apare United Music Production, o casa de productie audio formata din Dragos Serghi, Adrian Budritzan,care incurajeaza underground-ul (trip-hop, speed garage).
             - Noiembrie, se constituie organizatia TMBASE la propunerea lui UFO (Florin Unguras) sustinuta de OSUT (organizatie studenteasca).

[2000] - Suie Paparude- noul video clip al piesei 'Ajutor'.
             - Future Groove mixeaza muzica tiganeasca pe gabba/jungle/big beat.
             - 2 februarie, apare acest site, www.music.ro, primul site de muzica oficial din Romania.
             - Dj Vasile apare cu un nou video clip.